St. Catharina verschenen in Breda

09-09-2022

40 (+1) jaar stadsarcheologie in Breda heeft er toe geleid dat er een prachtig muurschildering aan het verschijnen is aan het Kloosterplein, juist naast het Burgerweeshuis. Natuurlijk uitgevoerd als een Blind Walls Gallery project.

Catharina

De voorgeschiedenis van dit project begint bij 40 jaar stadsarcheologie in Breda. In 1981 ging de eerste stadsarcheoloog aan het werk in de binnenstad van Breda. Dat jubileum was dus eigenlijk in 2021 maar door de Corona pandemie was het niet mogelijk om dat te vieren.
Dit jaar, met een nationaal archeologiecongres in het Chassé Theater, en het het enthousiasme van de Blind Walls organisatie en uitvoerend kunstenaar Sjoerd Jansen, wordt Breda nog fraaier met een verbeelding van z'n archeologische geschiedenis.

De archeologie in Breda heeft wat met heilige Catharina. In de jaren'90 waren er grote opgravingen tegenover het Kloosterplein in het voormalige klooster St. Catharinadal. In 1995 was er de opgraving van de middeleeuwse begijnhofkapel op het Kasteelplein, gewijd aan St. Cathararina. En er hebben talloze opgravingen in de Catharinastraat hebben plaatsgevonden.

Morgen , op Monumentendag, kan je aan het Kloosterplein Sjoerd Jansen live aan het werk zien en zijn er archeologen aanwezig om het verhaal van Catharina met haar attributen en vondsten toe te lichten.

Ook interessant

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven