Nassaulezing 12 maart 2024, "Het beleg van Breda door de ogen van de archeoloog"

05-03-2024

Het ‘Beleg van Breda‘ vierhonderd jaar geleden in 1624 door de Spanjaarden onder leiding van Spinola was wereldnieuws. Er is daarom veel over op kaart en op schrift gesteld. Archeologen hebben er regelmatig sporen van dit beleg gevonden. Hans de Kievith, informatiespecialist Erfgoed van de gemeente Breda, kan daar als geen ander over vertellen Door een relatie te leggen met hoe het landschap er uitzag toen Breda omsloten werd door de aangelegde insluitingslinies, kunnen archeologen de sporen en vondsten in hun historische context plaatsen. Een andere hele belangrijke informatiebron voor hen is ook het in 2006 verschenen boek van Joop Rooze en Cees Eimermann, ‘De belegering van Breda door Spinola 1624 – 1625‘. Tot in de allerkleinste details hebben zij het verloop van het beleg geanalyseerd.

Jacques Callot Siege of Breda cropped

Belangstellenden kunnen zich met de knop hieronder voor de lezing aanmelden, tarief € 10,- inclusief een consumptie (lid/vriend van een heemkundekring, de Grote Kerk Breda, Historisch Breda en/of erfgoedvereniging € 8,-). De lezing op 12 maart aanstaande is in De Waalse Kerk, Catharinastraat 83 in Breda en begint om 20.00 uur. De deuren zijn open vanaf 19.30 uur.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Marcel Dalinghaus, voorzitter@bredanassaustad.nl, of Mariëlle Overboom, m.overboom@planet.nl, 06-28846645.

Aanmelden via de website van Breda Nassaustad

Ook interessant

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven