Zoeken in
Dwalen door het erfgoed van de stad
Van Liesscheweg naar Liesstraat
In 1456 bestaat er al een "hoeve in Lies" op deze locatie. De Zoudtlandseweg zal dus wel in die periode al bestaan hebben.
De Dwarskootsestraat is maar een schaduw van wat hij ooit geweest is. Hij ligt aan de zuidzijde van de Oude Liesboslaan en loopt dood tegen de autoweg naar Roosendaal.
De Bagvensestraat vormde de kern van het gehucht Bagven maar is zowat voor de helft weggevaagd door de aanleg van diverse autowegen.
De Vinkenburgseweg , één van de vele wegen die door de aanleg van snelwegen de laatste 80 jaar is verdwenen of is gedegradeerd tot een doodlopend B-weggetje.
Het Jagerpad genoemd naar herberg het Jagertje aan de Leursebaan. In 1782 wordt het pad al genoemd maar is dan nog naamloos.
De Drielindendreef is vernoemd naar het café de Drie Linden maar heette voordien de de "Buijtendreef rondom het Bosch"
De Boterbloemstraat lag ooit buiten en nu grotendeels binnen de bebouwde kom. Dat eerste deel heeft nog een echt landelijk karakter met oude eikenbomen.
Door de Krekelpolder lopen twee straten van noord naar zuid: de Krekelweg en de Boterbloemstraat.
De naam Langeweg is typisch een naam voor een polderweg. Blijkbaar is men er in 1992 achter gekomen dat na een ruilverkaveling er een naamloze weg op het grondgebied van Prinsenbeek lag want daarna heet dit pas de Langeweg.
De weg ligt er al eeuwenlang, deels als trekpad, maar kreeg pas in 1927 de naam Markkade.
De Zoete Inval deed vooral dienst als aanvoerweg voor suikerbieten naar de nu gesloopte suikerfabriek. Als HKI straatje fungeerder het als fietspad voor de werknemers van HKI
Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?