Langeweg (Prinsenbeek)

Gebieden
1992 tot heden
STR338 Langeweg PB0036 STR338 Langeweg PB0036

De overstroomde polder tussen Prinsenbeek en Terheijden langs de Mark, 1960. (Foto: Hans Chabot. Beeldcollectie Stadsarchief Breda id. PB0036)

De Langeweg is een weggetje in de polders ten noordwesten van Prinsenbeek.

De Halseweg loopt vanuit Prinsenbeek naar de Zeedijk onder de gemeente Etten-Leur. Vlak vóór het einde van de Halseweg takt de Langeweg hier van af. Oorspronkelijk was de Langeweg de naam voor een van de doodlopende polderwegen in de Zwartenbergsepolder onder Etten en Leur. De naam Langeweg is typisch een naam voor zo’n polderweg. Veel polderwegen in Noordwest Brabant heten zo.

Volgens de topografische kaarten is er in 1980 of iets daarvóór een ruilverkaveling geweest in dit gebied. Hierbij is de Langeweg vanuit de Zwartenbergsepolder doorgetrokken, door de Haagsedijk, de gemeentegrens, heen, naar de Halseweg onder Prinsenbeek. Blijkbaar is men er in 1992 achter gekomen dat er een naamloze weg op het grondgebied van Prinsenbeek lag, want pas in dat jaar is de naam Langeweg voor het Beekse gedeelte door een officieel besluit bevestigd. Aan de Langeweg staan geen huizen.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Aanmelden

Ook interessant

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven