De baron die geen baron was............

20-01-2023

Op 6 september 1898 werd op de Markt van Princenhage ter gelegenheid van de inhuldiging van koningin Wilhelmina een obelisk opgericht.
De stichting Virtueel Princenhage heeft een animatie vervaardigd met het verhaal over één van de initiatiefnemers, Stanislas Ernest Jean Marie van Nispen tot Sevenaer. De baron die geen baron was............

Klik op de afbeelding voor de animatie.

De stichting Virtueel Princenhage is in 2019 opgericht om de 3D beelden van oud Princenhage op uw scherm te toveren. De Haagsemarkt, de Haagweg (de vroegere Voorstraat) en de oude Heilaarstraat zijn inmiddels in 3D nagebouwd. Hieronder is het voorlopige resultaat te zien.

De huidige "bouwers" zijn altijd blij met oude foto's, bouwtekeningen, verhalen en boeken die hen de 'hardware' leveren om Princenhage na te bouwen. Kijkt u eens op zolder, in oude schoenendozen en het familiearchief. Zij lenen graag de spullen van u.
Daarnaast kunt u zelf meebouwen. Als u het leuk lijkt om historisch onderzoek te doen en een gebouw of straatmeubel na te bouwen, meldt u zich dan. Het is leuk werk, het kan vanuit huis.

De website van Virtueel Princenhage vind u hier

Ook interessant

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven