Reuvensdagen 2022 komen naar Breda.

19-11-2021

Na een jaar uitstel door Corona zijn wij heel blij dat wij nu eindelijk bekend mogen maken dat Breda volgend jaar gaststad is voor de Reuvensdagen.

Als enig algemeen wetenschappelijk archeologisch congres in Nederland brengen de Reuvensdagen archeologen uit alle geledingen en specialismen samen. Het congres is vernoemd naar Caspar Jacob Christiaan Reuvens (1793 - 1835), de eerste hoogleraar archeologie ter wereld.

Met onderstaande film is tijdens de digitale Reuvensdagen bekend gemaakt dat Breda volgend jaar de gaststad is. In de film komen o.a. vier van de oud stadsarcheologen van Breda aan het woord. Dit zijn korte fragmenten van interviews die met ze zijn opgenomen en tijdens de Reuvensdagen te zien zullen zijn.

Graag hadden wij dit gisteren live in de gaststad van dit jaar, Almere, bekend gemaakt. Maar door de aangescherpte Corona-maatregelen was het ook dit jaar niet mogelijk om het congres live te houden. Wij hopen natuurlijk dat wij volgend jaar wel iedereen in Breda kunnen verwelkomen zodat er weer sprake kan zijn van echte Reuvensdagen: een evenement waar we elkaar allemaal, onder het genot van prachtige lezingen, een hapje en een drankje, weer echt kunnen ontmoeten.

Het congres zal worden gehouden in het Chassé Theater op donderdag en vrijdag 17 en 18 november 2022.
Voor meer informatie over de genoemde vondsten en opgravingen verwijzen we je graag door via de links onder aan de pagina naar de betreffende pagina’s op Erfgoedweb.

Ook interessant

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven