Het oude gehucht Tervoort ligt rond de kruising Dorstseweg – Tervoortseweg. De historisch-geograaf Karel Leenders noemt de Dorstseweg als de gehuchtstraat van Tervoort en de Tervoortseweg de akkerweg van Tervoort.
Een gehuchtstraat is de verbinding tussen boerderijen die samen een gehucht vormen. Een akkerweg ontsluit voornamelijk een akkergebied. Veel van deze wegen hebben een niet nader te bepalen middeleeuwse ouderdom, zegt Leenders. De toponymist Chr. Buiks vond de Voort, de oude aanduiding voor Tervoort, reeds vermeld in 1299. De huidige vorm Tervoort komt al voor in 1400. Het gehucht Tervoort dankt volgens hem zijn naam aan een doorwaadbare plaats, een voorde, in een beek. Via deze voorde kon het verkeer komende uit Bavel zich naar Dorst begeven. De beek waar de voorde in lag was de GiIzewouwerbeek. De voorde is later uiteraard vervangen door een brug. De spelling ‘Tervoort’ is eigenlijk onjuist. Men spreekt immers van een voord of voorde. De spelling zou dus eigenlijk ‘Tervoord’ moeten zijn.
De naam Tervoortseweg werd bevestigd bij besluit van Burgemeester en Wethouders van Nieuw-Ginneken van 23 mei 1947. Waarschijnlijk bestond de straatnaam tevoren al in deze vorm.
Zandstraat
Tussen de Tervoortseseweg en de Wouwerbeekseg lag volgens Leenders en Buiks een niet meer bestaand straatje, de Zandstraat. Volgens Buiks komt de naam voor in 1761. Volgens hem was dit een straat met zandige bodem.