Vuursteencollectie Ton Reijers naar Archeologisch Centrum

23-08-2019

Afgelopen voorjaar is op 66 jarige leeftijd de amateurarcheoloog Ton Reijers overleden. Ton heeft in de jaren ’70 en ’80 in Breda en omliggende gemeenten grote hoeveelheden vuurstenen werktuigen verzameld. Vaak samen met zijn leermeester, de in 2011 overleden amateurarcheoloog Bert Moelands. Daarnaast heeft Ton eind jaren ’70 als lid van de Archeologische Werkgroep Breda meegewerkt aan de opgravingen naar de Gasthuispoort en Tolbrugpoort. Hij heeft belangrijke publicaties op z'n naam over de vroegste vuurstenen werktuigen die in West-Brabant gevonden zijn.

Reijers2
Ton20reijers low
Links Ton Reijers in de jaren '70 op expeditie in de zandafgravingen van Ede. Rechts (op de voorgrond in jeans) is hij te zien bij de opgraving naar de Tolbrugpoort . Hij bevindt zich in een (lokaal) illuster gezelschap met o.a Gerard van Herpen (de Stem), dhr. IJsseling (Stadsarchief) en Bert Moelands. (foto's collectie Moelands, Gemeente Breda)

De familie heeft besloten de belangwekkende verzameling over te dragen aan het Archeologisch Centrum waar vuursteenspecialist Pieter Dijkstra de collectie verder zal documenteren.

Ook interessant

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven