De winkel op nummer 2, waar nu Makanan Indische Specialiteiten huist, is toevallig de best bewaarde winkelpui. De winkel heeft nog de originele schuin geplaatste winkelruit, een pilaar voor de ingang en een vitrinekast links van de ingang. Zo zien alle winkels eruit bij de opening in 1960. Behalve bij de winkel op de andere hoek zijn later alle winkelpuien rechtgetrokken. Wel wat jammer, want die gaven een chique uitstraling aan de winkels. Goed om eens te kijken hoe deze winkels er zijn gekomen en welke ondernemers daar hun zaak openen. De winkel van Kennis vormt de rode draad in het verhaal.
Winkelcentrum en winkelstrips in de wederopbouwperiode
In de jaren na de Tweede Wereldoorlog zijn er door bombardementen, vastgelopen bouwprogramma’s en de snelgroeiende bevolking veel nieuwe huizen nodig. Deze periode wordt de wederopbouwperiode genoemd en kenmerkt zich door grote nieuwe woonwijken, gebruik van beton en hoogbouw. De Rotterdamse stedenbouwkundige Bos ontwikkelt met collega’s een plan voor de inrichting van de nieuwe wijken: De Stad der Toekomst. De nieuwe woonwijken moeten worden opgebouwd uit buurten. Iedere buurt krijgt een eigen winkelstrip voor de dagdagelijkse boodschappen. Denk aan de bakker, slager en groenteboer. Volgens Bos kan de huisvrouw hiernaartoe met haar werkschort nog aan. Ze kan een band opbouwen met de winkelier. Kortom: wonen in de grote stad alsof het een dorp is. Centraal in de woonwijk aan de grote doorgaande wegen moet dan nog een groot winkelcentrum komen met meer gespecialiseerde winkels: juwelier, bloemist, banket, bibliotheek, etc. Hier gaat de huisvrouw naar toe met haar gezin in zondagse kleding.
Deze indeling in winkelstrips met een centraal gelegen winkelcentrum is in het Brabantpark goed terug te zien. Centraal in de nieuwe wijk ligt het Brabantplein en er zijn drie winkelstrips voor de dagdagelijkse winkels: Hooghout, Epelenberg en de alweer verdwenen strip aan de Ignatiusstraat tegenover het Brabantplein.
Vanaf 1950 is de gemeente Breda bezig met de voorbereiding van de nieuwe stadswijk Brabantpark, waar 13.000 mensen moeten gaan wonen. Op zaterdag 27 april 1957 maakt heel Breda via de krant kennis met de definitieve opzet. Winkeliers met interesse kunnen zien dat er twee grote groengebieden komen in het Brabantpark waarbij winkelstrips zijn gepland. Bij de te bouwen Michaëlkerk komt een park met een grote eendenvijver. Hier tegenaan komt de winkelstrip Hooghout. Bij de Epelenberg komt een tweede groengebied met een groot grasveld en daar omheen strakke flatgebouwen. Voor de begrippen van die tijd een ultramoderne woonwijk. Wim Kennis laat wat later ansichtkaarten maken van de wooncomplexen en gaat die verkopen in zijn winkel. Trotse nieuwe bewoners kunnen die aan vrienden en familie sturen.