Sporen uit WO II tijdens archeologisch opgravingen geïnventariseerd

29-11-2019

Max van Huijgevoort heeft voor Saxion Hogeschool te Deventer bij de gemeente Breda een onderzoek uitgevoerd naar aangetroffen sporen in de grond uit de Tweede Wereldoorlog tijdens archeologische onderzoeken in Breda.

Bevrijding1
(foto: L.L.van Reijen, collectie Stadsarchief Breda id. 20170110)

In deze afstudeerscriptie geeft hij een overzicht van sporen en probeert die te verklaren met behulp van andere bronnen. Uiteindelijke doel is geweest om een handleiding te maken als hulpmiddel om dergelijke sporen beter te kunnen herkennen.

Inhoud

Eerst geeft Max een beknopt overzicht van de verschillende militaire gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens gaat hij in op de aangetroffen sporen in de opgravingen en de mogelijk aan te treffen sporen. Hij verbindt de archeologische sporen met schriftelijke bronnen, kaarten, luchtfoto’s, militaire veldhandleidingen, enz. Daarna volgt een uitleg van de sporen, vooral m.b.v. afbeeldingen. Tot slot zijn er nog nog enkele discussiepunten en aanbevelingen. Een boeiend onderzoek om te lezen en een nuttig overzicht voor de archeologen in het veld! Download hier de publicatie.

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven