Magazine [On] Benut Breda 6 is uit !

30-08-2023

De verhalen die gepaard gaan achter iedere transformatie, laten zien dat het niet altijd een makkelijke weg is. Maar stuk voor stuk leveren het geweldige nieuwe verblijfsplekken op voor Breda en maken ze de stad en de dorpen iedere dag een beetje mooier!

Onbenut breda 6

“Wat ik zo mooi vind aan het transformeren van leegstaand vastgoed is, dat het prachtige kansen biedt voor duurzaamheid en circulariteit. Immers, steden hebben alleen nog maar de toekomst als ze duurzaam en circulair worden. Win-win dus. Eigenlijk is het hele proces van transformatie een win-win situatie. Zo transformeert ‘leegstaand’ naar ‘vol in beweging’ voor prachtige nieuwe woon- en werkkansen”

Wethouder Arjen van Drunen bij het uitreiken van [On]Benut Breda deel 6, 30 augustus 2023

Bestaand (monumentaal) vastgoed opnieuw benutten, biedt prachtige kansen voor nieuwe en tijdelijke creatieve invullingen. Bovendien helpen de transformaties om ons erfgoed te behouden voor toekomstige generaties. De gemeente Breda wil het transformatiebeleid zichtbaar laten zijn en daarom worden er ieder jaar voorbeelden en verhalen gebundeld rondom transformaties in de uitgave [On]Benut Breda.

[On]Benut Breda staat vol prachtige voorbeelden van getransformeerde gebouwen en de inspirerende verhalen erover van plannenmakers, projectontwikkelaars, architecten, (tijdelijke) gebruikers, bewoners, ondernemers, placemakers en investeerders.


Download het magazine hier


Op zoek naar transformatie inspiratie? Download alle delen: deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5. Mocht u graag een gedrukt exemplaar in bezit hebben, haal deze dan op bij de gemeentelijke circulaire winkel PARELS in de Houtmark 33 of stuur dan een mail met uw gegevens naar mjcb.mulders@breda.nl.

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven