Begin 1947 verzocht de R.K. Woningbouwvereniging te Ginneken om de straten in de wijk, waar door die vereniging woningen zouden worden gebouwd (de huidige Nobelstraat en omgeving) te noemen naar leden van de verzetsgroep Vloeiweide. Op 4 februari 1947 schreef burgemeester Van Slobbe aan de gemeenteraad dat in de naam Paul Windhausenweg de gehele verzetsgroep Vloeiweide al geëerd was. Om die reden was onder het straatnaambord een gedenkplaat aangebracht met de namen van de omgekomen verzetslieden. Het leek het college daarom overbodig om de namen van hen elk afzonderlijk nog eens aan een straat te verbinden. De namen zouden trouwens ook nog aangebracht worden op een monument op de Grote Markt (dit is overigens niet doorgegaan). Op 11 februari 1947 besloot de gemeenteraad zonder verdere stemming de straten de Nobelstraat, de Professor van 't Hoffstraat en de Lorentzstraat te noemen: Nederlandse Nobelprijswinnaars en degene die de prijs had ingesteld, de Zweedse industrieel Alfred Nobel. In 1987 werd het Madame Curieplein hier aan toegevoegd.
Regelmatig werd in volgende jaren nog terug gekomen op het noemen van straten naar verzetsmensen. Tot en met 1965 hield het College van Burgemeester en Wethouders vast aan het standpunt, dat in de Paul Windhausenweg en de Piet Avontuurstraat alle verzetsstrijders reeds waren geëerd en dat daarom geen straten genoemd hoefden te worden naar verzetsstrijders.
Nobelprijswinnaars
De Nobelprijs is een jaarlijkse prijs voor wetenschappelijke onderzoekers die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd op het gebied van de natuurkunde, scheikunde en fysiologie of geneeskunde, aan auteurs die belangrijke bijdragen hebben geleverd aan de literatuur en voor personen en organisaties die belangrijk hebben bijgedragen aan bevordering van de vrede. De prijs werd ingesteld in 1895 in het testament van Alfred Nobel en in 1901 na zijn overlijden voor het eerst uitgereikt.