Zuiderwaterlinie De Mars 2018

31-08-2018

Elf vestingsteden, vijf stellingen, een aantal forten en betoverend mooie natuur: de Zuiderwaterlinie heeft het allemaal. Van 16 tot en met 23 september 2018 rijgen wandelaars, ploggers en natuurliefhebbers deze relatief onontdekte erfgoedparels aan elkaar tijdens De Mars. Gedurende een week lopen zij vanuit Grave en Bergen op Zoom richting Heusden. Onderweg worden de wandelaars getrakteerd op culturele en culinaire verrassingen. In samenwerking met ANWB en Runnerscafe dragen ploggers bovendien hun steentje bij aan het schoonhouden van het Brabantse landschap: al joggend en genietend van de natuur, zamelen zij zwerfafval in.
Voor de routes bij Breda: https://www.zuiderwaterliniemars.nl/etappe/breda-oosterhout https://www.zuiderwaterliniemars.nl/etappe/terheijden-breda

Basiskaart zuiderwater goud

Zondagmiddag 23 september komen de deelnemers vanuit beide richtingen in Heusden samen om een muzikaal slotfeest te vieren. Iedereen is welkom om aan te sluiten! De Zuiderwaterlinie loopt van Grave tot Bergen op Zoom en is hemelsbreed 165 kilometer lang. Van 16 tot en met 23 september vormt de Zuiderwaterlinie het decor voor een prachtig evenement: De Mars. Aan weerszijden van de Zuiderwaterlinie startend, worden dagelijks twee etappes van circa tien kilometer afgelegd. Op 23 september vindt het slotfeest plaats in Heusden, de vestingstad die dit jaar tevens haar 700-jarig bestaan viert. Dj La Fuente sluit De Mars met een spetterend optreden af.

La20 Fuente
Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Idee├źn?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven