Zonder vrijwilligers geen archeologie

18-02-2016

Nou.... misschien wel archeologisch onderzoek, maar dan wel met minimale uitwerking en een sobere presentatie. Dat geldt nog veel sterker voor de uitwerking van de legendarische hoeveelheid 'oud onderzoek'. Zonder de inzet van zo'n dertig vrijwillige medewerkers zouden we nooit systematisch deze enorme schat aan gegevens kunnen ontsluiten. En dat is niet alleen puzzelen en plakken, vaak de basis voor uitwerking, maar ook specialistisch onderzoek, conserveren, documenteren en tekenen van de vondsten. De laatste jaren nemen digitalisering en publieksbereik een steeds belangrijkere plaats in. Ook daarin spelen onze vrijwilligers een actieve rol.
Onze vrijwilligersgroep is een gemengd gezelschap van betrokken Bredanaars waarvan een deel al 25 jaar actief is. Ooit op de opgravingen begonnen en na een aantal jaar binnen gaan werken op het Archeologisch Centrum.
Maar er melden zich ook 'jonge' vrijwilligers. Gelukkig maar, want zo kan er ook kennisoverdracht plaatsvinden en is er continuïteit in het verwerken van de archeologische vondsten. Kortom, we zijn trots op deze groep en doen er heel veel moeite voor om ze bij ons te houden.

Team20en20vrijwilligers2
Het gehele team Erfgoed op excursie naar het Openluchtmuseum in Arnhem
Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Idee├źn?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven