Zonder Boer Geen Voer !

29-08-2017

5000 jaar agrifood in West-Brabant

Boerderij Wolfslaar
Wolfslaardreef 95
Breda

Van dinsdag 29 augustus t/m zondag 15 oktober is de tentoonstelling in Breda te bekijken. Vrijdagmiddag 1 september zal wethouder Marianne De Bie de tentoonstelling officieel openen.

Het doel van de tentoonstelling is om de lokale boerengeschiedenis en het lokale archeologisch en historisch onderzoek meer bekendheid te geven. Ook wordt duidelijk dat stad en platteland niet zonder elkaar kunnen. Zonder boer geen voer!

In de tentoonstelling zijn verschillende lees-, kijk-, en doekisten die de bezoeker meenemen door de geschiedenis van onze voedselproductie. Het begint bij de eerste zelfvoorzienende boeren en eindigt bij de moderne precisielandbouw. De tentoonstelling vertelt het lokale verhaal en de tentoongestelde objecten zijn daarom ook allemaal afkomstig uit Breda en de regio. Voor meer informatie over tentoonstelling en activiteiten, zie www.zonderboergeenvoer.nl. Voor meer lokale erfgoedinformatie zie erfgoed.breda.nl/

Zonderboer

Op Open Monumentendag (9 en 10 september) en het tweede weekend van oktober (14-15 oktober) worden er extra activiteiten georganiseerd.

Op Open Monumentendag (www.omdbreda.nl) laten we zien hoe landbouwers in de prehistorie werkten, kunnen kinderen historische spellen spelen, kunnen ze met de archeologen zelf op zoek naar vondsten met een metaaldetector. Het tweede weekend van oktober staat in het teken van de moderne landbouw: De werkwijze van nu, er zijn kramen met lokale producten. Verder zijn er voor de kinderen speelkussens en kunnen ze met de archeologen zelf op zoek naar vondsten met een metaaldetector.

De tentoonstelling is geproduceerd door Echo, in samenwerking met archeologen van de gemeente Breda en de Regio West-Brabant en ZLTO. Boerderij Wolfslaar (https://www.wolfslaarbreda.nl/) is nu de gastheer. De tentoonstelling zal op meerdere plaatsen in de regio te zien zijn.

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Idee├źn?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven