3 juni 2020

Ziek & Gezond in Stedelijk Museum Breda

In de Collectie Breda zitten veel verhalen verborgen over ziekte en gezondheid. Corona is niet de eerste besmettelijke ziekte die de samenleving treft. Met de archivarissen, archeologen en conservatoren van de stad zoeken we een jaar lang naar bijzondere objecten en documenten. Ook het Amphia Ziekenhuis doet mee. 
Vanaf 2 juni is deze tentoonstelling in het CollectieLab van het Stedelijk Museum Breda te bezoeken.

Ziek en gezond

Ziek & Gezond in CollectieLab geeft een beeld van de medische geschiedenis van de stad. Naast het originele interieur van drogisterij Smagghe, recepten voor geneesmiddelen en foto’s van het militair hospitaal van de Koninklijke Militaire Academie tonen we ook instrumenten en zelfs menselijke resten.

ziek en gezond ziek en gezond

Dappere kinderen nemen met hun ouders een kijkje in het Bottenlab. En er is een familieroute met tekst en filmpjes die vertellen over de objecten.


Ziek & Gezond in CollectieLab wordt gemaakt door Stedelijk Museum Breda, Stadsarchief Breda en Team Erfgoed Gemeente Breda. Daarnaast hebben ook het Mobilisatiemuseum ‘Weest op uw Hoede', Nederlands Drukkerij Museum, Heemkundigmuseum Paulus van Daesdonk en Museum de Dorpsdokter stukken in bruikleen gegeven voor deze tentoonstelling.  (Foto's: Stedelijk Museum Breda en John Tromp)

Deel dit bericht

Nieuwsbrief