Ziek & Gezond in Stedelijk Museum Breda

03-06-2020

In de Collectie Breda zitten veel verhalen verborgen over ziekte en gezondheid. Corona is niet de eerste besmettelijke ziekte die de samenleving treft. Met de archivarissen, archeologen en conservatoren van de stad zoeken we een jaar lang naar bijzondere objecten en documenten. Ook het Amphia Ziekenhuis doet mee.
Vanaf 2 juni is deze tentoonstelling in het CollectieLab van het Stedelijk Museum Breda te bezoeken.

Collectielab highres 030 low

Ziek & Gezond in CollectieLab geeft een beeld van de medische geschiedenis van de stad. Naast het originele interieur van drogisterij Smagghe, recepten voor geneesmiddelen en foto’s van het militair hospitaal van de Koninklijke Militaire Academie tonen we ook instrumenten en zelfs menselijke resten.

Collectielab highres 051 low
Collectielab highres 056 low

Dappere kinderen nemen met hun ouders een kijkje in het Bottenlab. En er is een familieroute met tekst en filmpjes die vertellen over de objecten.

Ziek & Gezond in CollectieLab wordt gemaakt door Stedelijk Museum Breda, Stadsarchief Breda en Team Erfgoed Gemeente Breda. Daarnaast hebben ook het Mobilisatiemuseum ‘Weest op uw Hoede', Nederlands Drukkerij Museum, Heemkundigmuseum Paulus van Daesdonk en Museum de Dorpsdokter stukken in bruikleen gegeven voor deze tentoonstelling. (Foto's: Stedelijk Museum Breda en John Tromp)

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven