"Vergeet u niet in te checken ?"

04-02-2016

Deze mededeling hoort u misschien wel dagelijks en is onlosmakelijk verbonden met het hedendaagse reizen. Ook op Open Monumentendag 2014. In dit geval is het om u te herinneren aan de inschrijving voor de rondleidingen in het Stadsarchief en het Archeologisch Centrum op 13 september.

De oude Chassékazerne is tegenwoordig een heuse culturele etalage. Bezoekers kunnen in het Breda's Museum een reis door de stadsgeschiedenis maken. In dezelfde kazerne zijn zowel het Stadsarchief als de afdeling Archeologie (nu Erfgoed) gevestigd. Zij houden zich ook bezig met de geschiedenis van Breda. Die geschreven bronnen, vondsten en grondsporen, kunt u nu met eigen ogen achter de schermen zien.

Er moet wel gereserveerd worden voor de rondleidingen. Deze vinden plaats tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Toegang aan de Keizerstraat, in de poort tussen nummer 7 en 9.

Kies één rondleiding of doe ze alle twee. Kinderen kunnen ook letterlijk graven in het verleden bij de populaire archeologische opgraving voor kinderen. Natuurlijk onder leiding van echte archeologen.

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven