The Destruction of Memory

11-07-2018

Tijdens het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed vindt van 6 tot en met 24 augustus 2018 in Breda en Den Bosch de internationaal gerenommeerde training ‘First Aid to Cultural Heritage in Times of Crisis’ plaats. Deze training is erop gericht om in crisissituaties zoals (natuur)rampen en oorlogen, erfgoed ‘eerste hulp’ te bieden. De deelnemers leren erfgoed preventief te beschermen, te redden en/of te herstellen.

Aan de training nemen 24 professionals deel uit landen van over hele wereld: conservatoren, archeologen, archivarissen maar ook professionals werkzaam in humanitaire crises zoals militairen en crisiscoördinatoren. Als afsluiting vindt een grootschalige eindoefening plaats waarbij een crisissituatie wordt gesimuleerd.

De afgelopen jaren heeft de training in Rome, Amsterdam en Washington plaatsgevonden. Daaruit zijn spin-offs voortgekomen in onder meer Servië, Irak, Egypte en Georgië. Inmiddels zijn meer dan 100 erfgoedprofessionals wereldwijd officieel gecertificeerde ‘cultural first aiders’ en inzetbaar om archieven, museale collecties en gebouwen in de meest complexe situaties te registeren, verzamelen, stabiliseren en evacueren.

Gelijktijdig met de cursus zijn er een aantal publieksactiviteiten. De eerste vindt u via deze link: https://www.chasse.nl/theater/programma/the-destruction-of-memory-unesco-docu-discussie

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven