Studiedag Archeologie in Westelijk Noord-Brabant

07-04-2017

Het NBAG organiseert samen met Brabants Heem de archeo­logische voorjaarsstudiedag op zondag 7 mei 2017. Het thema van de studiedag is:

Westelijk Noord-Brabant in het Malta-tijdperk,

Nieuwe synthese over de bewoningsgeschiedenis van het westelijk deel van Noord-Brabant.


Wat heeft het archeologisch onderzoek dat in de periode van 1997-2013 in westelijk Noord-Brabant is uitgevoerd, allemaal opgeleverd? Om het antwoord op deze vraag draait de voorjaarstudiedag.

De afgelopen jaren is er veel opgegraven. Allerlei ontdekkingen zijn gedaan en die zijn in honderden rapporten beschreven. Om die nieuwe informatie bijeen te brengen, is in het kader van het onderzoeksprogramma Oogst voor Malta een studie uitgevoerd. De resultaten, gebaseerd op 477 rapporten, zijn in een indrukwekkende synthese van ruim 500 pagina’s verwoord. Het rapport is onlangs verschenen en gratis te downloaden.

Tijdens de voorjaarstudiedag worden allerlei aspecten rondom deze synthese voor het voetlicht gebracht. Wat is de aanleiding en achtergrond van het onderzoek? Hoe zien de auteurs de ontwikkeling van het landschap en de wordingsgeschiedenis? Welke ontdekkingen zijn echt spectaculair te noemen? Hoe steekt westelijk Noord-Brabant af tegen de zuiderburen in de Antwerpse Kempen? De antwoorden op deze en andere vragen zullen op interactieve wijze de revue passeren

Locatie:

Den Heuvel
Heuvelstraat 5
5131AP Alphen (N.B)
Tel: 013-5081608

De kosten bedragen € 25 per persoon, te betalen in de zaal. Bij deze prijs is koffie, thee en de lunch (soep en broodjes) inbegrepen. In verband met de lunch is het noodzakelijk dat u uiterlijk 1 mei 2017 per email aanmeldt: nbgarcheologie@gmail.com . Verder informatie over het programma vindt u hier

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven