Straatnamen Bavel, Ulvenhout, Ginneken en Mastbos toegevoegd aan Erfgoedweb

04-02-2016
Mastbos 1625
Uitsnede uit de kaart van Jan Pietersz. Dou met aan de rechterzijde het Mastbos en aan de linkerzijde de Mark en Ginneken en linksboven Ulvenhout (bron: Nationaal Archief, Den Haag)

Deze week zijn ruim dertig straatnaamverklaringen toegevoegd aan Erfgoedweb. Het betreft hier een selectie van straatnamen van Bavel, het Ulvenhoutsebos, Ulvenhout, Ginneken en het Mastbos. Straatnamen zijn één van de van de meest voor de hand liggende manieren om je te verdiepen in de geschiedenis van een woonwijk in de stad of een gebied daar buiten. Soms zeggen ze iets over het grondgebruik, de vroegere functie van een weg, een gebouw dat hier gestaan heeft of verwijzen ze naar oude gebiedsnamen. Veel van de namen in het buitengebied en in de dorpen dateren uit de middeleeuwen. Ook de nieuwste geschiedenis wordt niet vergeten. In de twintigste eeuw worden er ook straatnamen uitgegeven waar een verhaal aan vast zit.

De straatnamen zijn het eenvoudigste terug te vinden door als zoekterm in te tikken 'straatnamen' en de plaats- of gebiedsnaam (Bavel, Ginneken, Ulvenhout, Ulvenhoutsebos of Mastbos). De straatnamen zijn ook terug te vinden op de overzichtskaart van Breda op het beginscherm.

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven