Schatkamer Nieuwe Veste - Cultuurnacht Breda 2017

13-01-2017

De archeologen van de gemeente Breda staan dit jaar tijdens de Cultuurnacht Breda in de Nieuwe Veste met een schat aan informatie over de vondsten, die op deze plek onder de grond verborgen lagen. Er zal voor jong en oud van alles te zien, te doen en te beleven zijn.
Kom bijvoorbeeld alles te weten over de vondst van het atelier van pijpenmaker Samuel Broen; een specialist kan je alles vertellen over de productie van de kleipijpen aan de hand van de vondsten, een reconstructie en 3D projectie. Misschien heb je zelf ook vondsten, die je wilt laten determineren door de specialisten?!
Archeologen vertellen en tonen je wat er tijdens onderzoek onder het gebouw allemaal gevonden is. Test ook je eigen archeologische kennis. Én help mee aan de reconstructie van een mega 'archeologische vondst' samen met de docenten beeldende kunst van de Nieuwe Veste.

Archeologie Breda werkt dit jaar samen met Bibliotheek Breda en de Nieuwe Veste, en sluiten aan op de Cultuurnacht routes Verborgen Verhalen en Bijzonder Bezoek.
Cultuurnacht Breda 2017 vindt plaats op vrijdag 27 januari van 19:00 tot 0:00 uur. Voor meer informatie over het programma en de passe-partout verkoop, kijk op www.cultuurnachtbreda.nl

Cultuurnacht 2017 a
Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven