Open Monumentendagen Breda lanceert citygame

22-09-2020

Vanwege corona bleven de monumenten die jaarlijks speciaal voor Open Monumentendagen opengaan, dit jaar gesloten. Om het publiek toch een uitdagend programma te kunnen bieden, lanceerde de organisatie een gratis citygame die het hele jaar gespeeld kan worden.

CREDO, het verborgen pad van Breda, is het hele jaar door beschikbaar en wordt gespeeld in de open lucht in het centrum van Breda. Daarnaast is er een tweede variant ontwikkeld die geheel thuis achter de desktop gedaan kan worden, overal ter wereld.

CREDO, de game

CREDO is een spel dat je buiten, op pad door Breda speelt met een team. Al lopend door het historische stadscentrum van Breda speel je op je telefoon het spel en ontrafel je met je team het mysterie waar je zelf de hoofdrol in speelt. De opdrachten die je hierbij krijgt zijn enigszins vergelijkbaar met een escapegame. Het spel is gratis en te vinden op www.credobreda.nl. CREDO is een echt teamspel voor alle leeftijden. Alle teamleden dragen bij aan de oplossing van deze uitdagende game. Daardoor is het geschikt voor vriendengroepen, collega’s, teamuitjes, verenigingen en families. Er zijn opdrachten waar kinderen goed in zijn en uitdagende puzzels waar volwassenen bij helpen. CREDO is dus geen kinderspel maar een echt familiespel (9-99) waarbij iedereen aan bod komt. Na het spelen kijk je voor altijd anders naar Breda.

Ook geheel online

Wie niet naar Breda kan komen of gebonden is aan huis kan CREDO geheel vanachter de eigen computer spelen. Na het inloggen is er de keuze om het spel in Breda, op pad door het centrum te spelen, of online aan de keukentafel thuis.

Een tipje van de sluier

Willem van Oranje heeft honderden jaren geleden een belangrijk document verborgen op een geheime plek in Breda. Een ridderorde en een kloosterorde azen al eeuwen op dit document. Ze willen beide als eerste de locatie vinden en het document in bezit krijgen. Maar dan verschijnt er een slimmerik op het toneel. Hij schakelt jou en je team in om op pad te gaan en het mysterie te ontrafelen. Je duikt onder in de geschiedenis van Breda en komt op je zoektocht langs de mooiste monumenten.

Makers
Open Monumentendagen Breda wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente Breda door STROOM en Zoolies. De game is in co-creatie ontwikkeld door Novitas Heritage, Zoolies, STROOM, gemeente Breda en Breda Promotions.

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven