Open Monumentendagen Breda : Kom langs en beleef het zelf – we zien je onderweg!

11-09-2024

Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, avontuur, ontspanning of cultuur, er is voor iedereen iets te beleven. Stap bijvoorbeeld op zondagochtend om 10 uur in een yoga-les in het Stadhuis, trek geleende laarzen aan en wandel door het historische riool, stap in een historische bus of Dafje, geniet van het uitzicht vanuit de toren van de Grote Kerk, of leer meer over het missiehuis St. Franciscus Xaverius in Teteringen. Ben je een speurneus? Ga dan tijdens de familiesafari in de schemering op zoek naar het vermiste schilderij van Mencia de Mendoza!

Stadhuis 2022
Dafjes 2022
Uitzicht grote kerk

Voor jong en oud zijn er talloze activiteiten. Dit jaar staat Open Monumentendag in het teken van het thema "Onderweg!", waarin de focus ligt op mobiliteit door de eeuwen heen. Ontdek hoe oude handelsroutes, spoorwegen, bruggen en havens ons erfgoed hebben gevormd en hoe ze ons door de tijd heen met elkaar verbonden hebben.

En er is meer! Op zondag worden de straten van Breda omgetoverd tot een podium met meer dan 50 living statues verspreid door de binnenstad, elk met hun eigen verhaal. Een bijzondere ervaring die je zeker niet wilt missen.

Er is dus genoeg te doen, te zien en te beleven dit weekend in Breda! Voor het volledige programma en handige tips, kijk op omdbreda.nl en plan je dag vol verrassingen.

Email handtekening OMD Breda 24 roze
Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven