Open Monumentendagen 2018

04-09-2018

Met de Open Monumentendagen 2018 in Breda presenteren we u een afwisselende mix van nieuw aanbod en van vertrouwde iconen van Breda.

Zo heeft u nu de kans om de Klokkenberg te bezichtigen. Dit voormalig sanatorium wordt momenteel compleet gerestaureerd tot landgoed met woningen. En wie is er nooit naar de Casinobioscoop in de Reigerstraat geweest? U krijgt een uniek kijkje binnenin het oude pand dat met respect voor het verleden wordt omgetoverd tot Foodhall.

Bijzonder element dit jaar is de combinatie met het internationale festival Breda Photo. Breda brengt de twee evenementen samen. Zo kunt u in de Koepelgevangenis, de Chassékazerne en de Backer & Rueb -hallen genieten van exposities van Breda Photo. Lees verderop meer over de speciale tarieven voor de BredaPhoto locaties tijdens de Open Monumentendagen.

Verder zijn er nieuwe projecten zoals Een straat centraal. De Bieberglaan, een straat met een speciale geschiedenis, bijt dit jaar het spits af. We leggen de verbinding met sport in de vorm van suppen op de monumentale Singels of fietsen langs 400 jaar Turfvaart.

Ook de jeugd is vertegenwoordigd: leerlingen van Tessenderlandt en de Bouwschool laten hun vakmanschap zien in verschillende monumenten in de stad. En 100 studenten van De Rooi Pannen geven rondleidingen door de monumenten.

In het Stadhuis tot slot, presenteren we de nieuwe digitale erfgoedkaarten van Breda. Al ons erfgoed, boven én onder de grond is hierin in kaart gebracht. Dat overzicht helpt weer om ons erfgoed beter te beschermen.

Kortom, jong en oud kan zich twee dagen lang onderdompelen in bekende en onontdekte monumenten van Breda. Kijk hier voor het programma

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven