Open Monumentendagen 2024

09-09-2024

Ook dit jaar doen Stadsarchief en Archeologie Breda weer mee aan de Open Monumentendagen! Kom zaterdag 14 of zondag 15 september naar het Stadsarchief aan de Parade en laat je verrassen door het Bredase erfgoed. Kom dierenbotten determineren, sluit aan bij een rondleiding door de archieven of wandel door de geschiedenis van Breda.

Website Archeo Hotspots Zutphen 2
Rondleidingen in het donker2
Archeologiewandeling
Duik in de geschiedenis met een van de activiteiten van Stadsarchief & Archeologie.

Rondleidingen

Op zaterdag 14 en zondag 15 september houden we rondleidingen door de depots van het Stadsarchief - plekken waar je normaliter niet mag komen - en vertellen we over het beheren en bewaren van archieven. Dit jaar zijn we voor het eerst ook op zondag open! Op deze dag zijn de rondleidingen speciaal gericht op de jongste inwoners van Breda. Kinderen van 8 en ouder zijn van harte welkom om onze depots te bezoeken. En misschien win je dan wel een leuke prijs!

ArcheoHotspot
Op beide dagen kun je bij de mobiele ArcheoHotspot kennismaken met de archeologie van Breda. Leuk voor kinderen: je kunt van alles bekijken, maar je mag ook zelf aan de slag! Heb je zelf wat gevonden en weet je niet precies wat het is? Breng het dan mee, want onze archeologen geven je graag uitleg!
Je vindt de ArcheoHotspot voor de ingang van Chassé Botanique aan de Keizerstraat.

Archeologische Verhalenwandeling
Heb je zin in een wandeling door de stad? Met de Archeologische Verhalenwandeling wandel je in eigen tempo door de historische binnenstad van Breda en luister je op 13 plekken naar verhalen over het verleden van Breda. De heilige Catharina neemt je mee door de geschiedenis van de stad. Een kaart met de Archeologische wandeling is tijdens Open Monumentendagen af te halen bij de infostand op de Grote Markt en bij het Stadsarchief.

Voor meer info en om je aan te melden voor een rondleiding door het sarchief: ga naar de website van Open Monumentendagen.

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven