Nationale Archeologiedagen 2017

11-10-2017

Tijdens de Archeologiedagen (13 t/m 15 oktober 2017) kunt u een kijkje nemen bij de tentoonstelling: Zonder boer geen voer! Het doel van de expositie is om de lokale boerengeschiedenis en het lokale archeologisch en historisch onderzoek meer bekendheid te geven. Ook wordt duidelijk dat stad en platteland niet zonder elkaar kunnen. Zonder boer geen voer!

Archeologie Kinderen kunnen op 15 oktober met de archeologen zelf op zoek naar vondsten met een metaaldetector. Ook is er informatie over het archeologisch onderzoek op de akkers van Wolfslaar en over het landgoed zelf.

Tentoonstelling In de tentoonstelling zijn verschillende lees-, kijk-, en doekisten die de bezoeker meenemen door de geschiedenis van onze voedselproductie. Het begint bij de eerste zelfvoorzienende boeren en eindigt bij de moderne precisielandbouw. De tentoonstelling vertelt het lokale verhaal en de tentoongestelde objecten zijn daarom ook allemaal afkomstig uit Breda en de regio. Voor meer informatie over tentoonstelling en activiteiten, zie www.zonderboergeenvoer.nl. Voor meer lokale erfgoedinformatie zie https://erfgoed.breda.nl/

Streekmarkt & Boerendag
Op boerderij Wolfslaar tonen we de werkwijze in de landbouw van nu. Speciaal op zondag 15 oktober is er een streekmarkt met kramen met allerlei lokale producten. Ook zijn er mini-workshops, proeverijen en voor de kinderen speelkussens.

Opgraving klein
Tentoonstelling klein
Links een deel van de opgraving voor kinderen, rechts een van de kijk- en doekisten in de tentoonstelling Zonder boer geen voer!
Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven