Nassaudag 2018: gilden en ambachten

18-05-2018

Aanstaande maandag, op tweede Pinksterdag, wordt de Nassaudag weer groots gevierd in Breda! Er is een rijk programma vol activiteiten op locaties die verbonden zijn met de geschiedenis van de Nassaus: de Grote kerk, het Kasteel van Breda, het Valkenbergpark, het Begijnhof, de Waalse kerk en Bouvigne.
Tijdens de Nassaudag zijn er onder meer steekspelen, kruisboogschieten en een riddertoernooi te zien.

Gilden en ambachten
In de Grote kerk staan middeleeuwse gilden, ambachten en vermaak centraal. Ambachtslieden van nu demonsteren de werkzaamheden van toen. Op de middeleeuwse jaarmarkt in de kerk maakt men kennis met zilversmeden, steenhouwers, timmerlieden, lakenwevers en veel meer. Ga mee terug in de tijd en bewonder de archeologische vondsten van verschillende gilden: van versierde misbaksels tot loodjes onder de loep! Onze leerspecialist vertelt over het ambacht van schoenmaker en hoe archeologen zelfs nog informatie halen uit een oude schoen. De meest verfijnde voorwerpen van bewerkt bot zijn te zien, maar ook de misbaksels van de pottenbakker.

De Nassaudag is vrij toegankelijk en er is een programma van 12.00 tot 17.00. Het hele programma is hier te vinden, wij zien u graag in de Grote Kerk!

Wolverven lakenloodjes
Wolververs (links) en een lakenloodje uit Breda, met daarop het stadswapen afgebeeld (rechts).
Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Idee├źn?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven