Magazine [On] Benut Breda 5 is uit !

07-07-2022

De verhalen die gepaard gaan achter iedere transformatie, laten zien dan het niet altijd een makkelijk weg is. Maar stuk voor stuk leveren het geweldige nieuwe woon- en werkplekken op!

Wethouder Daan Quaars bij het uitreiken van [On]Benut Breda deel 5, zomer 2022: ‘Onze stad is en blijft in ontwikkeling en transformaties gaan door. Mensen blijven initiatieven nemen en samenwerken. Ze ervaren hobbels, want transformaties gaan lang niet altijd van een leien dakje. Maar met geduld en het blijven denken in mogelijkheden kun je bergen verzetten.

Onbenut Breda 5 small

Bestaand (monumentaal) vastgoed opnieuw benutten, biedt prachtige kansen voor nieuwe en tijdelijke creatieve invullingen. Bovendien helpen de transformaties om ons erfgoed te behouden voor toekomstige generaties. De gemeente Breda wil het transformatiebeleid zichtbaarder laten zijn en daarom worden er ieder jaar voorbeelden en verhalen gebundeld rondom transformaties in de uitgave [On]Benut Breda.

[On]Benut Breda staat vol prachtige voorbeelden van getransformeerde gebouwen en de inspirerende verhalen erover van plannenmakers, projectontwikkelaars, architecten, (tijdelijke) gebruikers, ondernemers, placemakers, omwonenden en investeerders.

Op zoek naar transformatie inspiratie? Download alle delen: deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 én deel 5. Mocht u graag een exemplaar ontvangen; stuur dan een mail naar mjcb.mulders@breda.nl of haal een exemplaar op bij winkel PARELS in de Houtmark 33.
De panden zijn ook op www.transformatiebreda.nl te vinden, met vaak mooie foto's van voor en na. Neem een kijkje en laat je inspireren!

Download het magazine hier

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven