Magazine [On] Benut Breda 4 is uit !

22-07-2021
Boekje On Benut nr4 kaft

Iedere geslaagde transformatie, groot of klein, motiveert om de volgende op te pakken en te laten landen!

Wethouder Daan Quaars bij het uitreiken van [On]Benut Breda deel 4, zomer 2021: ‘Wat mooi om te zien dat onze stad in ontwikkeling is en blijft. Transformaties gaan door. Mensen blijven initiatieven nemen en samenwerken. Ze ervaren hobbels, want transformaties gaan lang niet altijd van een leien dakje. Maar met geduld en het blijven denken in mogelijkheden kun je bergen verzetten.’

Bestaand (monumentaal) vastgoed opnieuw benutten, biedt prachtige kansen voor nieuwe en tijdelijke creatieve invullingen. Bovendien helpen de transformaties om ons erfgoed te behouden voor toekomstige generaties. De gemeente Breda wil het transformatiebeleid zichtbaarder laten zijn en daarom worden er ieder jaar voorbeelden en verhalen gebundeld rondom transformaties in de uitgave [On]Benut Breda.

[On]Benut Breda staat vol prachtige voorbeelden van getransformeerde gebouwen en de inspirerende verhalen erover van plannenmakers, projectontwikkelaars, architecten, (tijdelijke) gebruikers, placemakers, gemeente, omwonenden en investeerders.

Op zoek naar transformatie inspiratie? Download alle delen: deel 1, deel 2, deel 3, deel 4. Mocht u graag een exemplaar ontvangen; stuur dan een mail naar leegstand@breda.nl.
De panden zijn ook op www.transformatiebreda.nl te vinden, met vaak mooie foto's van voor en na. Neem een kijkje en laat je inspireren.

Download het magazine hier

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven