Maandag 6 juni Nassaudag

31-05-2022
BB p115141paleis Hendrik III

Maandag 6 juni, op de landelijke Kastelendag, is ook weer de jaarlijkse Nassaudag in Breda. Dit jaar staat het beleven van hoe men in die tijd leefde centraal met onder meer een oude ambachtenmarkt, oudhollandse spelletjes voor de jeugd, kruisboogschieten, straatmuziek en theater. Hoogtepunten zijn de roofvogelshow en zandsculpturen met workshops voor jong en oud. De activiteiten vinden plaats op de vele locaties in de stad die met de Nassaus verbonden zijn.

Dat zijn o.a. het Kasteel, de Grote Kerk, Hotel Nassau, de Nieuwe Veste, de Waalse Kerk, het Chass├ępark en Bouvigne.
Op de Nassaudag zijn er stadswandelingen met gidsen en rondleidingen op verschillende locaties. De aanwezigheid van de Nassaus in Breda kan men ook zelf verkennen met onze bestaande wandel- en fietsroutes ( bredanassaustad.nl en folders op meerdere locaties).

Nassaudag Breda 2022 vindt plaats op twee concentratiepunten: het centrum en Bouvigne in Breda-Zuid: het voormalige jachtslot van de Nassaus.

Een paardentram verbindt deze beide locaties. Op het Van Coothplein en bij Bouvigne, de halteplaatsen, zijn beperkt kaartjes voor een rit verkrijgbaar.

Het gehele programma en alle locaties vind u op www. nassaustadbreda.nl

Nassaudag Bouvigne2015
Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Idee├źn?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven