29 mei 2017

"Lust en Last", thema Nassaudag 2017

Jaarlijks wordt op tweede Pinksterdag in Breda de Nassaudag gevierd. Op maandag 5 juni is er tussen 12.00 uur en 17.00 uur een gevarieerd programma op meerdere locaties die verbonden zijn met de geschiedenis van de Nassaus: de Grote Kerk, het Kasteel van Breda, het poortgebouw Begijnhof, de Waalse Kerk en Bouvigne. Ook is er een presentatie in het pop-up museum in het Centraal Station. Het volledige programma vindt u op de website van Breda Nassaustad

In 2017 herdenken we de Vrede van Breda, op 31 juli 1667 in Breda geratificeerd. Het inwonersaantal verdubbelde gedurende de maanden van de onderhandelingen. In een tijd van economische achteruitgang  na de Tachtigjarige Oorlog betekende dat plotseling voorspoed. Voor de Bredase bevolking was het een tijd waarin de stad gevuld was met spektakel en roering. Tijdens de Nassaudag staat het bol van lust en last, liefde, genegenheid en hoofse manieren tegen de achtergrond van een periode waarin Breda even de belangrijkste plek in Europa was.

Nassaudag 2016_1.jpg

Ook de archeologen van de Gemeente Breda zijn aanwezig. Op het voorplein van het kasteel kunnen kinderen onder andere met een metaaldetector zoeken naar vondsten, of meegraven met de archeologen. Op de binnenplaats kunnen ze aan de slag met chocola!

Nassaudag 2016_2.jpg

Deel dit bericht

Nieuwsbrief