In Memoriam Peter Andreoli

16-12-2022
Peter1

Afgelopen weekend is onze vrijwilliger Peter Andreoli op 75 jarige leeftijd overleden. Hoewel hij ernstig ziek was bleef hij gewoon naar het Archeologisch Centrum komen om zijn werkzaamheden voort te zetten. Met twee medevrijwilligers was hij verantwoordelijk voor het beheer van het archeologische leer en textiel.

Peter en zijn onafscheidelijke medevrijwilliger Herman hadden het goed voor elkaar. Zij vulden elkaar prima aan en genieten landelijke bekendheid door hun kennis over het conserveren en documenteren van deze kwetsbare vondsten.

Peter begon zo'n 12 jaar geleden als vrijwilliger en wat opviel (en niet zo gek, gezien z'n wetenschappelijke achtergrond) was zijn nauwkeurige verslaglegging en z'n gestructureerde werkwijze. Hij had een enorm brede belangstelling voor geschiedenis en stuurde een selecte groep mensen zeer regelmatig artikelen op uit de NRC en diverse vaktijdschriften. Hij hield ons scherp.

We hebben goede herinneringen aan Peter en die zullen we koesteren. Het team Erfgoed en alle vrijwilligers van het Archeologisch Centrum wensen de familie veel kracht bij het verwerken van dit verdriet.

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Idee├źn?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven