Geschiedenis vind je om de hoek

31-03-2023

Waar je ook woont in Breda. Elke plek in onze stad heeft z'n eigen kleine of grote geschiedenis. Wat betekent je straatnaam? Wat stond er vroeger op de plek van mijn huis of is er bij mij in de buurt in een ver verleden wel eens iets bijzonders gebeurd?

Het hoeft niet spectaculair te zijn en ook misschien niet direct onder je voeten, maar elke straat, buurt en wijk heeft z'n geschiedenis. Erfgoedweb helpt je een stukje op weg.

Erfgoedweb1
Op de homepage van Erfgoedweb kan je op een buurt selecteren. Op elke pagina vind je bovenaan die mogelijkheid.Voor de buurten van Breda gebruiken we de officiële namen. Die wijken een enkele keer af van de namen zoals die dagelijks gebruikt worden. De buitengebieden zijn gewoon vernoemd naar de aanliggende dorpen.
Erfgoedweb 2
Kies je buurt, dorp of buitengebied. We hebben onze weetjes niet aan de wijken gekoppeld omdat deze te groot zijn om iets over je eigen woonomgeving te weten te komen.
Erfgoedweb 3
Daaronder vind je de beschikbare pagina's (wij noemen dat panelen) met geschiedenis van en het erfgoed in de buurt. De kop van de pagina geeft heel kort een stukje geschiedenis van de weer. Natuurlijk kan je het ook op de kaart bekijken.
Erfgoedweb 4
Op de kaart zie je icoontjes die iets zeggen over het onderwerp. Bijvoorbeeld : gebouwen, locaties, personen of voorwerpen. Een klik op het symbool of een paneel brengt je naar de webpagina met een schat aan informatie én suggesties om nog meer te ontdekken. We noemen het niet voor niets "Zwerven door het erfgoed van Breda"
Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven