Familiespeurtocht "Duik in de tijd" in Princenhage

04-02-2016
Duik1
Doe je mee met de familiespeurtocht Duik in de Tijd in Princenhage?

Ben jij een speurneus? Dan zoeken we jou en de rest van je familie. We kunnen jullie hulp erg goed gebruiken! Op zaterdag 13 september kun je tijdens de Open Monumentendagen Breda meedoen aan de familiespeurtocht Duik in de Tijd. Moet je eerst sporten? Dan kom je toch gewoon erna of ervoor, want de speurtocht is dit jaar overdag s avonds: starten kan van 11.00 tot 20.30 uur. En meedoen is, net als bij alle andere activiteiten, gratis.

Het vertrekpunt is de Tramremise Princenhage, zorg dat je daarheen komt en je familie meeneemt. Daar is namelijk iets mysterieus aan de hand. Nog altijd is er één mannetje op zijn post, hoewel de rest van de remise al lang buiten dienst is. Ooit is de baas vergeten te vertellen dat hij kon gaan. En aangezien hij een zeer serieus type is, blijft het mannetje van de afdeling gevonden voorwerpen tot op de dag van vandaag op zijn post. Inmiddels zijn de gevonden voorwerpen al zo lang bij hem, dat het afscheid van de spullen steeds moeilijker wordt misschien zelfs onmogelijk.Wat heeft het mannetje te maken met de verdrietige oude dame die al zo lang haar verloren schat zoekt? Door de zorgen heeft ze diepe rimpels in haar gezicht gekregen en toch geeft ze niet op. Maar wat is ze dan verloren? En kan ze het misschien met hulp nog terugkrijgen?

Je kunt natuurlijk met de fiets of met de auto naar de Tramremise Princenhage komen. Maar nog leuker is het om in stijl vanuit de binnenstad (Oude Vest) gratis!- naar de Tramremise Princenhage te reizen met historische bussen. De eerste bus vertrekt om 11.00 uur en de laatste mogelijkheid om mee te doen met een speurtocht is om 20.30 uur. De laatste terugrit is om 22.00 uur. In de Tramremise Princenhage is nog meer te zien en te beleven. Kijk op de website voor alle details en tijden: www.openmonumentendagbreda.nl

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven