App Erfgoed Breda

04-05-2017

Gemeente Breda en Avans Hogeschool hebben woensdag 14 januari de mobiele applicatie Erfgoed Breda gelanceerd. De app geeft gebruikers de mogelijkheid een persoonlijke erfgoedroute te genereren langs de vele bekende en onbekende erfgoedpunten die Breda rijk is. Vierdejaars studenten Technische Informatica, Informatica en Communicatie & Multimedia Design van Avans Hogeschool ontwikkelden de app in opdracht van de Gemeente Breda.

Opening20erfgoed app
Poster20erfgoed app
De ontwerpers van de app overhandigen de wethouder de poster die het gebruik van de app gaat promoten (foto links: BredaVandaag, Sanne van der Mooren)

Wethouder Selçuk Akinci van Erfgoed en Cultuur: Erfgoed vertelt het verhaal van ons verleden. Het zegt ons waar we vandaan komen en wie we zijn. Met deze app hebben we samen met de studenten van Avans een nieuwe, innovatieve manier gevonden om dat verhaal te vertellen en door te geven. Met informatie over ruim 1.400 locaties is de app zowel interessant voor toeristische bezoekers, die graag de highlights van de stad bezoeken, als voor Bredanaars, die nieuwe, voor hen onbekende erfgoedpunten willen ontdekken.

De Erfgoed Breda-app biedt gebruikers de mogelijkheid om zelf het beginpunt en de afstand van een wandelroute te bepalen. Daarbij kunnen ze eenvoudig selecteren welke bezienswaardigheden ze interessant vinden en in welke themas zij geteresseerd zijn. Keuzethemas zijn Adel, Bezet Breda, Ontwikkeling, Ooit en Religie. Met de input van de gebruiker genereert de app uit een database van meer dan 1400 erfgoedpunten een route die aansluit op de wensen van de gebruiker. Zo wordt een mooie wandeling door Breda erg gemakkelijk en is iedere route anders.

Gemeente Breda gaf Avans Hogeschool de opdracht om de applicatie voor het erfgoed in Breda te ontwikkelen. Op deze manier wordt de bestaande website omgezet in een mobiele app waarmee gemakkelijk en snel inzicht gegeven wordt in de (cultuur)geschiedenis van Breda. De app geeft bij elke bezienswaardigheid achtergrondinformatie.
De applicatie is vanaf 14 januari beschikbaar voor Android en Windows en kan via Google Play en Windows gratis worden gedownload. Binnenkort volgt ook de iOS-versie die via de Appstore gedownload kan worden

Verder informatie over het gebruik van de app kunt u vinden op http://erfgoedbreda-app.nl/

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven