Echt Nep?!

01-10-2024

Weet jij echt van nep te onderscheiden tijdens deze Bredase Maand? Binnen het thema ‘Echt nep’ worden in de maand oktober verschillende activiteiten georganiseerd waarbij illusies, manipulaties en namaak de boventoon voeren.

Activiteiten in Breda

Stadsarchief en archeologie Breda organiseren samen met Nieuwe Veste verschillende activiteiten! Is alles wat in het archief bewaard wordt echt? Daal af in de depots van het stadsarchief of ga zelf aan de slag met het maken van een echt neppe oorkonde. Leer foto's manipuleren of creatief schrijven met AI.

Kijk hier voor alle activiteiten in Breda tijdens de Maand van de Geschiedenis en hoe je je kunt aanmelden.

Mvdg24 campagnebeeld met filter kopie jpgmediaclass landscape 2c9d6c4cb847ce456d63dfe410bfcb2d0db5e937
Weet jij echt van nep te onderscheiden tijdens deze Maand van de Geschiedenis?

Workshop Boekbinden

Vandaag de dag worden de meeste boeken machinaal gemaakt, maar vroeger was boekbinden een écht ambacht en gebeurde dit met de hand. Tijdens deze workshop boekbinden leer je stap voor stap hoe je je eigen notitieboekje maakt. Lukt het jou om iets te maken dat niet te onderscheiden is van een ‘echt’ historisch boek?

Wanneer? Zaterdag 12 oktober, 14.00-16.00 in de Nieuwe Veste (Molenstraat Breda).

Meld je hier aan!

Deze activiteit wordt aangeboden door Stadsarchief & Archeologie Breda en Nieuwe Veste en maakt onderdeel uit van de Bredase Maand van de Geschiedenis. Gratis deelname voor houders van een BredaPas (aanmelden via de website wel vereist).

BRD 3 boekband VB KZ met rug vrijst werknr 52 rapp nr 79
Shutterstock boekbinden
Leer met de hand je eigen notitieboekje maken tijdens de workshop boekbinden! De tweede foto toont één van de leren boekbanden uit de beerput van Charles de Héraugières uit de zestiende eeuw. Foto: Conserveringsatelier Restaura.

Rondleidingen

Met onze rondleidingen laten we zien waar – en hoe – we de Bredase geschiedenis bewaren en kom je op plekken die je normaal gesproken niet kunt bezoeken, zoals onze archiefdepots. Daar komen we misschien wel iets dat nep is tegen, maar we laten er vooral onze echte archiefschatten zien!

Er zijn rondleidingen op 5, 10, 19 en 24 oktober 2024.

Meer info op: Echt en nep in het archief - Maand van de Geschiedenis

JV 20240914 001
Tijdens onze rondleidingen laten we plekken zien waar je normaliter niet komt. Duik je mee de geschiedenis van de stad in?
Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven