Bredase Maand van de Geschiedenis

24-09-2024

Oktober is de Bredase Maand van de Geschiedenis. Onder het thema Echt nep kijken we terug, én vooruit. Ook dit jaar is de Maand weer gevuld met veel verschillende activiteiten georganiseerd door evenzoveel partners. Een gevarieerd programma met exposities, lezingen, workshops en wandelingen. Waar zien we jou?

Hopelijk als eerste bij onze kick-off, de officiële opening van de Bredase Maand van de Geschiedenis.
Je bent daarvoor van harte uitgenodigd en je kunt je aanmelden via deze LINK!

MVDG site Header 2024
Oktober is de Bredase Maand van de Geschiedenis. Onder het thema Echt nep kijken we terug én vooruit.

Wat kun je verwachten?

We trappen de middag om 15:00 af met drag queen Emily Salvia van House of Salvia. Ze leidt de middag op haar eigen ludieke wijze in goede banen, stelt onze gasten de vragen die jij niet durft te stellen en stelt de realiteit op de proef. Vanuit haar perspectief laat ze ons nadenken over het thema Echt nep: rauw, nieuwsgierig en met een lach.

Ellen Deckwitz

Dichter, schrijver en theatermaker Ellen Deckwitz is sinds haar entree in de letteren niet meer te stuiten. De afgelopen jaren verschenen prijswinnende bundels, presenteert ze geregeld poetry slams, won er ontelbare, haalde de finale van De slimste mens, trekt de wereld over om nieuwe poëzie te ontdekken, maakt theater en schrijft daarnaast wekelijkse columns in zowel NRC als De Morgen. Zo! Deze middag neemt ze ons mee in een wereld van feiten en fabels.

De Vegetarische Slager

Vegetarische Slager Jaap Korteweg (uit Langeweg bij Breda) gelooft dat de slager van de toekomst per definitie een vegetarische slager is. Toch kijken wij met hem toch ook even terug en legt hij ons Schnitzel-gate nog eens goed uit: wat is ‘nepvlees’ en hoe mogen we het noemen? Die discussie kunnen we ook proeven want na een on stage demo kunnen we bij de borrel van culinaire creaties genieten die met zijn diervriendelijke producten zijn bereid.

Jaap Korteweg foto Bart Homburg
Vegetarische Slager Jaap Korteweg neemt ons mee in de discussie over 'nepvlees' en laat ons proeven. Foto: Bart Homburg Fotografie.

Stadsdichter van Breda

Joep Span, Stadsdichter van Breda, geeft ook acte de acte de présence en dicht Echt nep. In zijn column Nep echt stelt hij het culturele reilen en zeilen in Breda aan de kaak. En met zijn gedicht belicht hij de absurditeit in het onderscheid dat we allemaal maken tussen nep en echt.

Beings Beings Beings

Zonder Bloos geen theater: onze gastlocatie laat ons genieten van theater van jonge makers uit de 39graden jongerencommunity. Beings Being Beings haalt ons even uit onze eigen werkelijkheid. Twee wezens dwalen ons bestaan binnen. Speels verkennen ze hun relatie tot de ruimte, zichzelf en elkaar.⁠

Wethouder van Cultuur & Erfgoed

En zonder wethouder van Cultuur & Erfgoed Marike de Nobel geen kick-off van de Bredase Maand. Met een dikke knipoog test zij onze kennis van de stad en daarmee is Bredase Maand van de Geschiedenis net voor de borrel officieel geopend! Proost!

Wij vinden het heel leuk om je te zien!

Je kunt je HIER direct aanmelden.

Hartelijke groet,

team Bredase Maand van de Geschiedenis & Podium Bloos

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven