Boeren, burgers en buitenlui!

07-09-2017

Boeren, burgers en buitenlui!
Komend weekend is het Open Monumentendag en staat Breda in het teken van de lokale geschiedenis, monumenten en ambachten. Er worden tal van activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘boeren, burgers en buitenlui’, waarbij het produceren en verwerken van voedsel centraal staat.

Bij boerderij Wolfslaar wordt in de tentoonstelling ‘Zonder boer geen voer’ aan de hand van archeologische vondsten de geschiedenis van het boerenbedrijf getoond: van de eerste zelfvoorzienende boeren tot en met moderne precisielandbouw.
Daarnaast is er voor jong en oud genoeg te beleven! Kinderen kunnen bij boerderij Wolfslaar komend weekend historische spellen spelen, ervaren hoe de eerste boeren in de prehistorie leefden en zelf als archeoloog op zoek naar vondsten. Archeologen van de gemeente Breda en leden van de Heemkundekring Paulus van Daesdonck zullen tijdens Open Monumentendag op Wolfslaar aanwezig zijn, onder andere om historische landbouwwerktuigen te tonen en de geschiedenis van Wolfslaar te belichten.

Kijk voor het hele programma van de locatie Wolflaar op hun Facebookpagina: https://nl-nl.facebook.com/boerderijwolfslaar/

Voor alle activiteiten in Breda dit weekend, zie de website van Open Monumentendag: https://www.openmonumentendagbreda.nl/

Zonderboer
Tentoonstelling 'Zonder boer geen voer' met lees-, kijk-, en doekisten.
4c948418ea852789ae4afa130b239ba2
Opgraving voor kinderen: met een metaaldetector zoeken naar munten en graven naar scherven.

Ook interessant

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven