Archief Christiaan Huygens online beschikbaar

16-01-2017

Het persoonlijk archief van Christiaan Huygens (1629 - 1695) is nu beschikbaar als een online publicatie: Codices Hugeniani Online.
Huygens was een vooraanstaande Nederlandse wiskundige, astronoom en natuurkundige. Onlangs werd hij verkozen tot de grootste Nederlandse geleerde aller tijden. Hij publiceerde belangrijke studies over mechanica en optica, en een pionierswerk over kansspelen. Hij is het meest bekend voor zijn ontdekking van de ringen van Saturnus en diens maan Titan, en voor het uitvinden van het slingeruurwerk. In 1647 werd Huygens met zijn broers naar Breda gestuurd om te studeren aan de zojuist opgerichte Illustere School. Het verblijf was maar van korte duur. In 1649 keerden zij weer terug.

De aantekeningen over de ontdekkingen en uitvindingen van Huygens zijn te vinden in zijn archief, bewaard in de Universiteitsbibliotheek Leiden. Zijn archief, ook wel bekend als de Codices Hugeniani, is al meer dan drie eeuwen een bron voor onderzoekers en wetenschappers, en nu dus ook online beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over Codices Hugeniani en toegang tot de online publicatie.

Bb p162 211 christiaan huygens

Ook interessant

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Idee├źn?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven