25 mei 2015: Nassaudag Breda

03-03-2016
Nassaudag20 Bouvigne202015


Maandag 25 mei 2015 is het Tweede Pinksterdag, Kastelendag Nassaudag Breda. Op deze dag is er weer veel te zien en te beleven rond het thema Nassau. Tijdens de Nassaudag brengt Breda de rijke geschiedenis van de Nassaus tot leven in het Valkenberg, in en rond het Kasteel, in de Grote Kerk en rond het jachtslot Bouvigne. Het thema van de landelijke Kastelendag (Buitenplaatsen) koppelt het vijfhonderdjarige Mastbos en Bouvigne aan het centrum van de stad.

Burgemeester Paul Depla zal om 12.00 uur in het stadspark Valkenberg het startsein geven, onder andere door het eerste exemplaar van de Nassaufietstocht in ontvangst te nemen. De Nassaudag Breda 2015 staat vooral in het teken van educatie en participatie. Er valt veel te leren en te ontdekken en te koppelen aan het heden. De Nassaufietstocht leidt u vanuit de binnenstad langs diverse Nassaulocaties door het jarige Mastbos naar kasteel Bouvigne. In het koetshuis van Bouvigne is Kronen en Kruinen te zien over vijfhonderd jaar Mastbos, de Nassaus en Bouvigne. In een interessante tentoonstelling met historische kaarten, archeologische vondsten van het zeventiende-eeuwse legerkamp op Bouvigne en een levensecht legerkampement trekken vijf eeuwen voorbij.

In en rond het Kasteel van Breda zijn allerlei bijzondere activiteiten: van een bezoek aan het Blokhuis tot toneel, rondleidingen en muziek. In de Grote Kerk wordt de Grote Wilhelmusshow uitgevoerd: in een show vol muziek, dans, komische sces en een spannende quiz draait alles om de geschiedenis van het oudste volkslied ter wereld: het Wilhelmus. De voorstellingen beginnen om 14.00 uur en 15.30 uur.

Zie verder http://www.bredanassaustad.nl/

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Idee├źn?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven