Vuursteen! Demonstratie en workshop vuursteen bewerken

Verlopen evenement: 21-10-2023
Archeoflint vuursteenwerkplaats
Kom zaterdag 21 oktober je eigen pijlpunt maken!

De prehistorische mens ontdekte dat je van vuursteen vrijwel alle werktuigen kon maken die je nodig had om te overleven. Vuursteen wordt daarom ook wel het staal van de prehistorie genoemd. Dat moet wel een Eureka!-moment zijn geweest! Pijlen om te jagen, messen om vlees en huiden te snijden, bijlen om hout te hakken… en ga zo maar door. De prehistorische mens maakte veel van zijn gereedschappen van vuursteen en jij kunt leren hoe ze dat deden.

Altijd al zelf een pijlpunt willen maken? Of ben je benieuwd hoe onze voorouders dat deden? Kom dan zaterdag 21 oktober naar de demonstratie en workshop vuursteen bewerken!

Tijdens een demonstratie wordt de techniek van vuursteen bewerken uitgelegd en mag je zelf aan de slag om een pijlpunt (spits) te maken en deze op prehistorische wijze te schachten. Ook kun je zien welke vuurstenen werktuigen door archeologen in de Bredase bodem zijn opgegraven en wat deze vondsten ons vertellen over onze voorouders. Speel vuursteenmemory of ontdek het tekentalent in jezelf door vuurstenen werktuigen te tekenen. Kortom: er is genoeg te beleven voor jong en oud!

Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

  • Waar? Nieuwe Veste, buiten op de grote binnenplaats (dus trek een warme trui aan)
  • Wanneer? Zaterdag 21 oktober 2023 van 11.00 tot 16.00 uur
  • Voor wie? Kinderen én volwassenen
  • Hoe? Doorlopende demonstratie, gratis deelname, zonder aanmelding

Wil je na deze workshop nou echt alles weten over de mensen uit de steentijd, hun werktuigen en hoe jij die kunt namaken? Lees dan (gratis) het boek 'Steentijd in je eigen tijd' via de website van uitgeverij Sidestone.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Aanmelden
Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven