Paul Depla

"Breda biedt voor ieder wat wils"
Paul depla Paul depla

Bredanaar Paul Depla (PvdA) is sinds maart 2015 burgemeester van Breda. Daarvoor was hij tien jaar wethouder bij de gemeente Nijmegen en daarna vijf jaar burgemeester van Heerlen.

De familie van Paul Depla, afkomstig uit Eindhoven, is niet onbekend in de Brabantse politiek. Zijn broer Staf is jarenlang lid geweest van de Tweede Kamer en nu wethouder in Eindhoven. Broer Frank zit daar in de gemeenteraad. Paul is de jongste van het drietal en vertegenwoordigt de familie sinds maart in Breda.

Waar ligt uw hart in Breda?

“Omdat ik in Eindhoven ben geboren, gestudeerd heb in Nijmegen en nog niet zo lang burgemeester van Breda ben, is de stad voor mij nog steeds een prachtige ontdekkingstocht. Jammer dat ik er vroeger niet wat vaker ben geweest! Ik heb hier wel oud-tantes wonen waarbij ik op visite kwam en ik ging hier weleens uit, maar vanwege de afstand bleef het vaak hierbij. Maar die paar keren dát ik er was, vond ik het al fantastisch. De sfeer is gewoon goed in Breda. Als je dat bijvoorbeeld vergelijkt met Tilburg, heeft Breda dat veel meer. En niet te vergeten: het is een bourgondische stad. Steeds meer kom ik erover te weten en dat voelt geweldig.”

Wat maakt Breda volgens u Breda?

“Breda biedt voor ieder wat wils. Het is een dynamische stad met veel mogelijkheden, een eigen karakter en een eigen identiteit. Het barst van de mooie plekken. Wil je de natuur in? Dan kun je naar de bossen of het Valkenbergpark. Maak je liever een stadswandeling? Dan kan dat perfect in het historische centrum. Zoek je het water op? Dan kun je naar de Asterdplas in de Haagse Beemden. Van sommige plekken wist ik het bestaan nog niet eens af. Zo zie je maar weer hoe veelzijdig Breda is. Ik kan dan ook niet wachten om de stad nóg beter te leren kennen in de komende jaren.”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Aanmelden
Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven