Jean-Paul van Gastel

"In Tuinzigt begon ik met voetballen"
Jean paul van gastel Jean paul van gastel

Bredanaar en voetballer Jean-Paul van Gastel begon in 1990 zijn loopbaan bij Willem II. Zes jaar later ging hij naar Feyenoord. Vanaf het seizoen 2011/2012 was hij assistent-trainer bij het eerste elftal. Hier stopte hij eind 2019 mee. Na een tijd hoofdtrainer bij Chinese club Guangzhou R&F te zijn geweest, keert van Gastel terug naar NAC Breda.

Al op jonge leeftijd was Jean-Paul van Gastel op een voetbalveld te vinden. En niet alleen op het veld, maar ook op straat. De hoofdtrainer van NAC Breda blikt terug op zijn jeugd in Breda en vertelt over zijn favoriete plekken in de stad.

Waar ligt je hart in Breda?

“In de wijk Tuinzigt, daar heb ik het grootste gedeelte van mijn jeugd doorgebracht. Toen ik tien jaar was, zat ik bij de jeugdopleiding van NAC Breda en daarom lag voor mij de focus voornamelijk op voetbal. Na school ging ik meteen met schoolvrienden of buurtkinderen voetballen bij de St. Annaschool aan de Weerijssingel (nu basisschool de Weerijs) of bij begraafplaats Zuylen. We bleven voornamelijk in de buurt.”

Wat maakt Breda voor jou Breda?

“Breda is bourgondisch, maar ook een stad vól geschiedenis. Sinds 2004 woon ik er weer. Met mijn kinderen maak ik weleens een historische wandeling door de stad, waarbij we alle toeristische plekken opzoeken en een terrasje pakken. Of we maken een rondvaart door de singel, altijd leuk! Ook kom ik nog graag in Café de Beyerd aan de Boschstraat, waar ik goede herinneringen aan heb. Vroeger kwam ik hier in mijn spaarzame tijd na de voetbaltrainingen. Nog steeds kan ik hier in alle rust gezellig wat drinken met vrienden.”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Aanmelden
Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven