Corry Konings

"In Breda voel ik me thuis"
Corry konings Corry konings

Bredanaar Corry Konings is een zangeres van het levenslied. Tot haar nummers behoren o.a. ‘Huilen is voor jou te laat’ en ‘Ik krijg een heel apart gevoel van binnen’.

Regelmatig naar de Grote Markt, terrasjes pakken en winkelen. Voor Corry Konings blijft Breda een stad van herkenning. Nog steeds komt ze graag op de plekken waar ze vroeger ook kwam, in haar jeugdjaren.

Waar ligt je hart in Breda?

“In het centrum van de stad. Ik was vroeger veel in de Ginnekenstraat te vinden, op de Grote Markt en in het Valkenbergpark. Dan ging ik daar met vriendinnen een ijsje kopen of gewoon wat rondwandelen. Ik kan me nog herinneren dat we daar ooit stiekem ons eerste sigaretje hadden gerookt, gewoon om het uit te proberen. Ik was toen twaalf en we verscholen ons in een toilethokje. Een voorbijganger zag echter rook uit het hokje komen en dacht dat er brand was. Toen zijn we snel weggevlucht! Hij heeft ons toen waarschijnlijk wel gezien, maar daar bleef het verder bij, haha.”

Wat maakt Breda voor jou Breda?

“Het is een prachtige, bourgondische stad, maar ook heel toegankelijk en gemoedelijk. Er is altijd wat te doen en het is voor mij natuurlijk ook een soort herkenning. Altijd als ik in de stad ben, voelt het als een warm deken. Ik ga graag winkelen in de kleine winkelzaakjes en tapas eten bij El Mundo. Elk jaar treed ik hier op. Ook heb ik hier mijn zestigste verjaardag gevierd en mijn dochter heeft hier met haar man de receptie gehouden van hun bruiloft. Erg leuk. Ik ken de eigenaar ook goed. Bovendien kom ik nog regelmatig op de Grote Markt. Ik word er vaak herkend, maar dat vind ik geen probleem. Mensen vragen gelukkig bijna altijd netjes om een foto en dan ben ik de beroerdste niet, dat hoort er nou eenmaal bij. Het scheelt natuurlijk dat het een gemoedelijke stad is, waar ik me nog steeds uitermate thuis voel.”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Aanmelden
Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven