Onbenoemdedreef (Ulvenhoutsebos)

Gebieden
1800 tot heden
1337 1337

De Onbenoemdedreef op een stadsplattegrond van Falkplan uit de jaren 1990. Dit is een van de eerste plattegronden waar deze merkwaardige naam op staat.

De meeste dreven in het Ulvenhoutsebos hebben voor de hand liggende namen als Huisdreef en Torendreef. Maar er ligt hier ook een dreef met de naam Onbenoemdedreef. Wie verzint nou zo'n naam? De Onbenoemdedreef loopt ongeveer oost west. Hij ligt ten zuiden van de Kruisdreef en loopt van de Huisdreef naar de oostrand van het bos. Hij komt nog niet voor op de kaart van het Ulvenhoutsebos van 1783, maar hij staat wel aangegeven op het minuutplan van het kadaster van 1827, maar nog zonder naam. De dreef staat ook aangegeven op de kaartjes van het Ulvenhoutsebos in Breda en omstreken in woord en beeld uit respectievelijk 1906, 1911 en 1921, maar nog steeds zonder naam.
Op de huidige stadsplattegrond van Falk staat hij wel aangeduid, met de merkwaardige naam Onbenoemdedreef. Het is niet bekend wanneer deze naam ingevoerd is.

Literatuur

Chr. Buiks, Veldnamen in de voormalige gemeente Ginneken en Bavel (Nieuw-Ginneken, 1983-1988 en 1996), deel 4, Ulvenhout en deel 5 Ulvenhout en Geersbroek.
Gerard Otten, De namen van de dreven in het Ulvenhoutsebos, Deel een, in Engelbrecht van Nassau, jaargang 2009, nummer 3, Deel twee in jaargang 2010, nummer 2 en Deel drie in jaargang 2010, nummer 3.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Aanmelden

Ook interessant

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Idee├źn?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven