Hardwell

Personen
1988 tot heden
Hardwell 2018 Hardwell 2018

DJ Hardwell op festival Tomorrowland in 2018. Gefotografeerd door Rutger Geerling.

Hardwell werd in 1988 geboren in Breda als Robbert van de Corput. Hij groeide op in de Haagse Beemden. De dance en house DJ is al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek. Zo heeft hij jaren lang piano gespeeld. Op zijn 14e ruilde hij de piano om voor een draaitafel. Als DJ kreeg hij steeds meer aanzien en werd gevraagd om door heel Nederland te draaien. Dit ging zo goed dat hij in 2010 zijn eigen label Revealed Recordings opzet.

Hardwell heeft ook samen met mede Bredenaar Tiësto een nummer gemaakt. Dit nummer heet 'Zero76'. Dit verwijst natuurlijk naar 076, de regiocode van Breda. Hij produceert veel singles die een groot succes worden. Hij wordt in 2013 op 25-jarige leeftijd, uitgeroepen door beste DJ van de wereld. In 2014 sleept hij die titel voor de tweede keer binnen. In 2015 reist Hardwell de hele wereld rond met zijn album United We Are. Dit album wordt goed ontvangen en verschijnt al snel in hitlijsten wereldwijd. In 2016 zet hij zich in voor 3FM Serious Request. Wat dit jaar in Breda plaatsvindt op de Grote Markt. Hij krijgt de eer om de deur van het Glazen Huis te sluiten. Om vervolgens een live optreden te geven op het dak.

Het gaat erg goed met zijn carrière maar in 2018 kondigt hij aan dat hij door de hoge werkdruk een pauze neemt. Na ruim 3 jaar keert Hardwell terug met een nieuw album en een wereldtournee. In 2023, vlak voor zijn set op het festival Breda Live, wordt Hardwell benoemd tot ereburger van Breda. Voor actuele informatie over zijn shows kunt u zijn website bezoeken: www.djhardwell.com.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Aanmelden

Ook interessant

Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven