Duurzaamheidsbeleid

Gebieden
2019 tot 2050
Foto MJ Conradi galerie Ecker liggend beeld Foto MJ Conradi galerie Ecker liggend beeld

Zonnepanelen op het dak van galerie Ecker.

We staan samen voor een grote maatschappelijke opgave om de CO2-uitstoot aanzienlijk terug te dringen. Hoe kan de erfgoedsector hieraan bijdragen? Gemeente Breda gaat in 2022 starten met een duurzaamheidsbeleid voor de lokale monumentenzorg. Hierbij hebben we de stemmen van de Bredanaars hard nodig!

Op deze pagina worden de ontwikkelingen van dit beleid bijgehouden.


Participatie

We nodigen inwoners uit om mee te denken over dit beleid. Wat willen we bereiken en wat is er nodig? Welke vragen spelen er bij monumenteigenaren? Hoe zou de gemeente daarmee moeten helpen?

Bent u eigenaar van een monument en/of heeft u een goed idee? Deel dan uw stem via enquêtes of ga deel uitmaken van het discussiepanel! Bij interesse kunt u uw gegevens aan ons doormailen via erfgoed@breda.nl, en dan nemen wij contact op.

Bijeenkomsten

Daarnaast gaat de gemeente een aantal bijeenkomsten organiseren om informatie te delen en vragen van inwoners op te halen. De eerste bijeenkomst vond plaats op woensdag 7 september waar een 60-tal geïnteresseerden bij aanwezig waren. Vanuit gemeente Breda verzorgde Diewert Berben (adviseur erfgoed) een lezing Duurzaamheidsmogelijkheden en het Charter van Venetië en besprak Julie Conradi (adviseur erfgoed) de Kaders en lokale ambities waarbij er ruimte was voor reacties en vragen van het publiek. De presentaties van deze avond zijn via deze pagina na te lezen. Klik hiervoor op de titel van de presentatie in de tekst, of download de presentaties via de knoppen aan de rechterkant van het scherm. Ook de opgehaalde reacties zijn hier te raadplegen.

---

Samen naar een duurzame monumenten toekomst!

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Aanmelden
Idee icoon

Mis je iets? Informatie onjuist? Ideeën?

Mail je reactie
Erfgoedweb is een initiatief van
gemeente Breda
chevron-up Scroll naar boven